İzleyiciler

YOUTUBE KANALIMDA!

24 Aralık 2012

HAMSİLER FIRINDA

DÜN AKŞAM  HAMSİLERİ FIRINA VERDİM BİR DEĞİŞİKLİK YAPAYIM DEDİM,ÇOKDA LEZZETLİ VE HAFİF OLDU.BUĞULAMANIN FIRINDA VERSİYONUNU YAPTIM ASLINDA SİZİN ANLAYACAĞINIZ AMA TABİ BUĞULAMADAN DAHA BİR LEZZETLİ OLDU.FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ FOTOĞRAFLADIM SİZLER İÇİN SICAK SICAK:)
TARİFİNE GELİRSEK; BİR KİLO HAMSİ GÜZELCE TEMİZLENİP KILÇIKLARI ÇIKARTILIR.YIKAMA PAKLAMADAN SONRA BOLCA KURU SOĞAN HALKA HALKA DOĞRANIR ÖZELLİKLE BOL DEDİM BUNA TADINI VEREN SOĞAN ÇÜNKÜ.BORCAMA SOĞANLAR DÖŞENİR ARDINDAN HAMSİLER SOĞANLARIN ÜZEERİNE DİZİLİR VE HALKA HALKA DİLİMLENMİŞ BİR ADET LİMON KONUR,BİR LİMONDA ÜZERİNE SIKILIR,BALIKLARIN ÜZERİNİ ÖRTECEK KADAR SU KONUR,BİR TUTAM TUZ,KARABİBER EKLENİR,VAR İSE DEFNE YAPRAĞIDA KOYUN HOŞ BİR KOKU VERİYOR HEMDE BALIĞIN KEKRELİĞİNİ ALIYOR.DAHA SONRA ÖNCEDEN ISTILMIŞ FIRINA PİŞİRİLMEK ÜZERE VERİLİR.ÖNCE 200 DERECE DAHA SONRA 170-150 DERECEDE KONTOL EDİLEREK PİŞİRİLİR.AFİYET BAL ŞEKER OLSUN AMA TABİKİ KIZARTMA VE IZGARA BALIĞIN YERİNİ TUTMUYOR YAW:) AMA FARKLI LEZZETLERİDE DENEMEK LAZIM HEP AYNI HEP AYNI OLMAZ DEĞİLMİ AMA:))))MERAK ETMEYİN BORCAMIN BÖYLE YANDIĞINA BAKMAYIN YIKAYINCA İZİ BİLE KALMADI YANIKTAN HAHAHA,HALA GICIR GICIR CAM CAM BAKIYOR BANA:) SALATAMDA PEK GÜZEL GÖRÜNÜYOR YANİ:)

2 yorum:

günlük yaşamım dedi ki...

oy oy oy canım şu aralar balık istiyorken yapılacak şey mı bu :)

ÖZLEM ÖZBEK KARACA dedi ki...

oy kıyamam canım ya neyseki kızartması değil o sanki daha bir iştah kabartıyor:)

Bumerang - Yazarkafe

HOME OFİS İŞ İMKANI

Bu Blogda Ara