İŞTE YENİ BİR TARİFLE DAHA KARŞINIZDAYIM:)GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE KARIŞIK POSTUMDA PAYLAŞTIĞIM PORTAKALLI PIRASA TARİFİMİ SİZLERE SUNUYORUM,YAPILIŞINA GEÇELİM.
BİR DEMET PIRASA VE 3-4 ADET HAVUCUMUZU YIKAYIP TIRAŞLAYIP:) HAZIR HALE GETİRİYORUZ RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE...HAVUÇLARI İNCE İNCE YUVARLAK OLARAK DOĞRUYORUZ,PIRASALARIMIZI BİR PARMAK BOĞUMU BÜYÜKLÜĞÜNDE DOĞRUYORUZ.
TENCEREMİZE KÜÇÜK BİR ÇAY BARDAĞI KADAR ZEYTİNYAĞIMIZI KOYUYORUZ VE ÖNCE HAVUÇLARIMIZI YUMUŞAYANA KADAR KISIK ATEŞTE YUMUŞAYANA KADAR KAVURUYORUZ,ARDINDAN PIRASALARIMIZI İLAVE EDİYORUZ HEPSİNİ BİRLİKTE PIRASADA BİRAZ YUMUŞAYANA KADAR YAĞDA ÇEVİRİYORUZ,BİR YADA BİR BUÇUK ÇAY BARDAĞI KADAR YIKANMIŞ PİRİNCİMİZİ İLAVE EDİYORUZ,İKİ ADET PORTAKALIN SUYUNU SIKIYORUZ ÜZERİNE DÖKÜYORUZ VE YAKLAŞIK İKİ SU BARDAĞI KADARDA (ÜZERİNİ ÖRTECEK) SUYUMUZU DÖKÜYORUZ VE BİR TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER BİR TATLI KAŞIĞI TUZ İLAVE EDİP YAĞIYLA KALANA KADAR PİŞİRİYORUZ.
PORTAKALLI PIRASAMIZ HAZIR,AFİYET OLSUN...
6 yorum:
portakallısını hiç duymamıştım :((
eminim değişik bir lezzet katmıştır...
canım ellerine sağlık....
Pırasayı çok severim :) Portakallı yapmak güzel fikirmiş :)
evleniyorumm.blogspot.com
GURME ŞİRİNE,ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CANIM,DENEMENİ TAVSİYE EDERİM ÇOK GÜZEL HAFİF EKŞİMSİ BİR LEZZET VE AROMA KATIYOR.
gün koseoglu;BLOĞUMA HOŞGELDİN CANIM EVET ÇOK GÜZEL OLUYOR DENEMELİSİN BENCE:)
elinize sağlıkkk :)portakallı pırasayı merak ettim şimdi :)
günlükçü bayan;çok sağol canım dene ve gör pişman olmazssın bence:)
Yorum Gönder