İzleyiciler

28 Aralık 2012

MERCİMEKLİ KÖFTE ZİYAFETİ:)


YENİ BİR SOFRAMLA DAHA KARŞINIZDAYIM,ÇOK SEVDİĞİM BİR LEZZET OLAN MERCİMEK KÖFTESİNİ PAYLAŞMADAN OLMAZDI SİZLERLE:)VEEE YANINDADA İÇMEYE DOYAMADIĞIM ŞALGAM SUYUM,ROKA VE TURPTA ÇOK GÜZEL EŞLİK EDİYOR MERCİMEKLİ KÖFTEYE BENDEN SÖYLEMESİ:)HAYDİ ŞİMDİ GEÇELİM TARİFE,ŞİMDİDEN AFİYET BAL ŞEKER OLSUN SEVGİLİ OKUYUCULARIM...
 
  MALZEMELER:
2 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
2 SU BARDAĞI İNCE KÖFTELİK BULGUR
5 SU BARDAĞI SU(1 LT)
2 BÜYÜK BAŞ KURU SOĞAN
BİR DEMET TAZE SOĞAN
BİR DEMET MAYDANOZ
2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME DOMATES SALÇASI
(BİBER SALÇASIDA KULLANACAKSANIZ OZAMAN BİR YEMEK KAŞIĞI BİBER BİR YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI)
2 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
2 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
ARZUYA GÖRE 2 ÇAY KAŞIĞI SUMAK
ARZUYA GÖRE TUZ
 
YAPILIŞI:
KIRMIZI MERCİMEKLER YIKANIR TENCERE KONUR ÜZERİNE 5 SU BARDAĞI SU EKLENİR VE KAYNAYINCA KISIK ATEŞTE SUYUNU HAFİF ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR,SUYUNU TAMAMEN ÇEKMESİN ÇOK KURU OLUR,ÇOK SULUDA BIRAKMAYIN HAFİF SULU BOZA KIVAMINDA KALACAK.AYRI BİR KABA BULGURU KOYALIM VE ÜZERİNE SUYUNU ÇEKEN MERCİMEĞİ SICAK SICAK İLAVE EDİN VE KAŞIKLA KARIŞTIRARAK GÜZELCE HARMANLAYIN,KABIN KAPAĞINI KAPATIN VE YAKLAŞIK 10-15 DK DEMLENMEYE BIRAKIN.
AYRI BİR KABA TAZE SOĞAN VE MAYDANOZU KÜÇÜK KÜÇÜK İNCE KIYIN.
ŞİMDİ SOS MALZEMESİNE GELİNCE KURU SOĞANLARI BİR TENCERE YADA TAVADA İNCE İNCE DOĞRAYIN ÇENTİN,SIVI YAĞI EKLEYİN OCAĞIN ALTINI AÇIN HAFİF ATEŞTE SOĞANLAR PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURUN ÜZERİNE SALÇAYI EKLEYİP KARIŞTIRIN,BAHARATLARINIZIDA EKLEYİP SON BİR KEZ KARIŞTIRIP OCAĞI KAPATIN.
DEMLENMİŞ OLAN MERCİMEK BULGUR KARŞIMINI KAŞIK YARDIMI VEYA ELİNİZLE BİRAZ KARŞITIRIN,ÜZERİNE DOĞRADIĞINIZ ÇİĞ YEŞİLLİKLERİ EKLEYİN,VE HEMEN ARDINDAN HAZIRLADIĞIMIZ SOSU SICAK SICAK ÜZERİNE DÖKÜN KARŞIMIN,VE ELİNİZ İLE BİR GÜZEL YOĞURUN,SİZE BİR İPUCU VEREYİM,ŞAYET ÇOK KURU OLMUŞ GİBİNİZE GELİRSE ÇÜNKÜ SUYUNU MERCİMEĞİN SU ÇEKME ORANINI TUTTURAMAYANLAR OLABİLİR OYÜZDEN BİR KENARDA HAZIR SICAK SUYUNUZ OLSUN KURU OLURSA AZAR AZAR KIVAMINI BULANA KADAR BU SICAK SUDAN EKLERSİNİZ,TABİ TÜM İŞLEM BİTTİKTEN SONRA ÇÜNKÜ YAĞLI SOSDA KIVAMINI BULDURUYOR ZATEN OLAKİ HANİ ÇOK KURU OLURSA DİYE SÖYLÜYORUM,UNUTMAYIN ÇOK SULU KALMICAK PİŞİRDİĞİNİZ MERCİMEK,HAFİF SULU OLACAK DEDİĞİM GİBİ KURU OLMASINA KARŞIN ÇÖZÜMÜ VAR YAPMAKTAN ÇEKİNMEYİN:)HAYDİ MUTFAĞA KOLLARI SIVAYIN DENEMYE DEĞER,BU ÖLÇÜYÜ BİRER ÖLÇÜ OLARAKDA UYGULAYABİLİRSİNİZ BEN BİRAZ AÇ GÖZLÜ OLDUĞUMDAN BOL YAPIYORUM ÇOK SEİYORUM NE YAPAYIM:) KÖFTEYİ YOĞURDUKTAN SONRA BİR KASEYE SU KOYUN ELİNİZE YAPIŞMAMASI İÇİN GÜZEL KÖFTELER YAPMAK İÇİN ELİNİZİ BU SUYA BATIRIP BATIRIP KÖFTELERİNİZİN ŞEKLİNİ VERİN.TAVSİYEM MARULLARIDA SERVİS TABAĞINA DİZERKEN HAFİF LİMONLAMANIZ DAHA BİR LEZZETLİ OLUYOR,ÜZERLERİNE KÖFTELERİNİZİ DİZİN VE LİMON GEZDİRİN TEKRAR ARZUYA GÖRE,İŞTE HAZIIIIR.
ROKA SOSLAMASI:
BİRAZ TUZ VE LİMON SUYU İLE ROKALARINIZI HARMANLAYIN EKŞİLİ TUZLU ROKALAR YEDİKÇE YİYESİNİZ GELSİN.
TUPR DİLİMLERİNİ UNUTMAYINIZ:)
HAAAA ŞALGAM SUYUNUZUDA SOFRADAN EKSİK ETMEYİNİZ:)
E HADİ BENDEN BUKADAR!
KALIN SAĞLICAKLA!
 
 
 
 


6 yorum:

Aycelce Hayat dedi ki...

senin bu marifetlerin benim midemi öldürcek, canımı çektiriosun ama ya :) ellerine sağlık

PRENSESİN LEZZET VE HOBİLERİ dedi ki...

Oooy kiyamam ben sana ya ama varya aklima geldin biliyormusun bu postu paylasirken dedim aysel gormesin gene bol yesillikli:-) guzel yorumun icn co tesekkur ederim canim marifet konusunda valla senin elinede su dokulmez canim helede o oje desenlerin yokmu ben ne yapayimya icim gide gide bakiyorum oje delisiyim zaten bidesimdi sayende desene el aticaz ugras dur simdi:-)

teija makinen dedi ki...

Ooof oof harika görünüyor ellerine sağlık :)

herşey tadında dedi ki...

çok severim nefis görünüyor ellerine sağlık
sevgiler

ÖZLEM ÖZBEK KARACA dedi ki...

Teija makinen,cok tesekkur ederim canim bloguma hosgeldin sevgilerimle:-)

ÖZLEM ÖZBEK KARACA dedi ki...

Hersey tadinda,bloguma hosgeldin canim cok tesekkur ederim evet cok sevdigim bir lezzet benimde:-) sevgilerimle

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...