MALZEMELER:
1 YUMURTA
1ÇAY BARDAĞI SÜT
1.5 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI ÇİÇEK YAĞI
4 ÇAY BARDAĞI UN
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
HAZIRLANIŞI:
YUMURTA VE ŞEKERİ MİKSERLE İYİCE ÇIRPIN,DİĞER MALZEMELERİDE EKLEYİP HEPSİNİ ÇIRPIN,KALIPLARINIZI HAFİF YAĞLAYIP TOZ ŞEKERLEYİN (KALIBA YAPIŞMAMASI İÇİN) KEK HARCINI KALIPLARA PAYLAŞTIRIN VE ÖNCEDEN 170 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN,KEK KABARANA KADAR FIRIN KAPAĞINI AÇMAYIN PİŞTİĞİNİ KONTROL İÇİN BİR KURDAN YADA BIÇAK İLE ORTASINA BATIRIN ÇIKARTTIĞINIZDA BULAŞMA YOKSA PİŞMİŞ DEMEKTİR,KEKLER HAFİF ILIYINCA KALIPLARIN ALTLARINDA HAFİFÇE BASTIRARAK ÇIKARTIN VE SOĞUYUNCA ÜZERLERİNE BOLCA PUDRA ŞEKERİ SERPİN,SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN...
NOT:BEN 12 ADET KEK YAPTIĞIM İÇİN BU ÖLÇÜYÜ İKİ ÖLÇÜ İLE YAPIYORUM SİZLERE TEK ÖLÇÜ ÜZERİNDEN ORJİNAL TARİFİ VERDİM SİZ DİLERSENİZ ÖLÇÜYÜ ARTTIRABİLİRSİNİZ.BU TARİFİ KAĞIT KALIPLARDA DA YAPABİLİRSİNİZ.
2 yorum:
kızartmanda pratik tatlında,
ama çok kalorilisin özlem,
ben rejimdeyim yahuuuuu
Havva Peynirci; Arada kacamak yapiver Havvacim yemek gibisi varmı yahu :) ama ne yapayım kalorisi yuksek olan yiyeceklerde hep en lezzetli olanlar yahu :)
Yorum Gönder