Merhabalar! Yaptığım enfes ve bir o kadar da kolay ve yapımı pratik olan çökertme kebabının tarifini hemen paylaşıyorum arkadaşlar. Bu aralar instagramda pek meşhur bu yemek. Yanında çilek kompostosu tavsiyemdir. Acı severler içinde mutlaka acı biber turşusu ile tüketin, yedikçe yiyesiniz gelecek bir lezzet:) İnstagram ve facebook takipçilerimle paylaştığım tarifimi hemen buraya ekliyelim ve sizlerle paylaşalım:)
Çökertme Kebabı
Bu lezzetli tarifi isterseniz parca etle, isterseniz kiyma ile yapabilirsiniz. Ben kıyma ile yaptım.
Kiyma harci:
Kuru sogan (2 tane ince ince ince çentilmiş)
Sarmisak ( 3-4 diş minik dogranmis yada dovulmus)
Salça
Kirmizi toz biber
Karabiber
Kekik
Kimyon
Tuz
Sivi yag
Hazirlanisi:
Kiymayi verdigim malzemeler ile kavuruyoruz.
Uzun uzun parmak seklinde patatesleri kizartiyoruz.
Tepsiye once kizarmis patatesleri koyun. Uzerine cirpilmis sarmisakli yogurt dokuyoruz. En ustede kavurdugumuz kiymayi dokuyoruz.
Servise hazir.
Afiyetler olsun:)
👌.Afiyetler olsu
2 yorum:
Bizim Kastamonu da simitle yapılır ama bizim simitler susamsız kel simit derler :D et suyunda bayatlamış simitler yumuşatılır üstüne sarımsaklı yoğurt üstüne kıyma üstüne de tereyağı gezdirilir. Kastamonuya yolunuz düşerse mutlaka tadın bir de bandumayı :D
Çok leziz gözüküyor ellerinize sağlık. Bu hafta kısmetse yapacağım <3
Yorum Gönder