İzleyiciler

18 Ağustos 2017

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyarayım; bu hediye o kadar güzel ve kullanışlı ki, kendinize saklamak isteyebilirsiniz! Derin dondurucular son derece faydalı cihazlar ve özellikle Kurban Bayramı gibi dönemlerde büyük bir sorunu çözüyorlar: Uzun süreli gıda depolama. Geçen bayram bir derin dondurucu kullanmanın ne denli önemli olduğunu anladım, zira etlerimin çoğunu (bozulmasınlar diye) hemen tüketmek, tüketemediklerimi de dağıtmak zorunda kaldım. Buzdolapları uzun süreli gıda depolamak için uygun bir çözüm değil, en fazla bir hafta içinde et tüm tazeliğini yitiriyor, hatta bozulmaya başlıyor.
Derin dondurucular ile böyle tanıştım ve uzun bir araştırmadan sonra, tercihimi yatay derin dondurucu modellerinden yana kullandım. Yatay olmaları kapaklarının üst kısımda olması anlamına geliyor. Bu tasarım son derece kullanışlı ve pratik: Muazzam bir kullanım rahatlığı ve depolama alanı yaratıyor. Marka konusunda seçim yaparken hiç tereddüt etmedim ve Uğur Soğutma markasını seçtim. Türkiye’nin ilk ve en büyük derin dondurucu üreticisi olan Uğur Soğutma, 63 yıldan bu yana piyasadaki en kaliteli ve en sağlam derin dondurucuları üretiyor. Renk konusunda beyaz ile sınırlı olduğumu düşünüyordum ancak şaşırtıcı bir şekilde çok sayıda renk seçeneğim olduğunu fark ettim. UED 210 A++ isimli model, birden fazla renk seçeneği içeriyor ve ben en çok mor ile gümüş renklerini beğendim. Açıkçası halen karar vermiş değilim ama mor rengi seçecek gibiyim – çok şık duruyor!
 
Tek özelliği şık durması değil elbette, 190 litre iç hacmi var ve emin olun sadece sizin değil, tüm akrabalarınızın gıdalarını depolamak için fazlasıyla yetiyor! UED 210 A++ enerji sınıfına giren bir model, yani hemen hiç enerji harcamıyor ve elektrik faturasının artmasına neden olmuyor. Dolap içi LED aydınlatma sistemi ve elektrik kesilse bile 48 saat boyunca gıdaları korumaya devam etmesi, sevdiğim diğer özellikler arasında yer alıyor. Bu yılki etleri bir sonraki bayrama dek ilk günkü tazelikleri ile depolamaya kararlıyım: UED 210 A++ derin dondurucu sayesinde bu mümkün oluyor! Satın almak isteyenler için bir ipucu da vereyim: http://satis.ugur.com.tr adresinden sipariş verir ve satın alma işlemleri sırasında UGURGUMUS veya UGURMOR indirim kodunu kullanırsanız, ekstra %5 indirim elde ediyorsunuz. Kampanya hakkında detaylı bilgi için BURAYA tıklayabilirsiniz.
                                        
Bir boomads advertorial içeriğidir.

4 Mayıs 2017

Buzdolabının Yanına En Çok Yakışan Derin Dondurucu

Derin dondurucunun buzdolabının yanında durması gerektiğine inananlardanım. Hem pratik oluyor hem de birinden çıkardığını diğerine koyabiliyorsun. İşin estetik tarafı da var, dik ve dikdörtgen bir buzdolabının yanına, aynı şekle sahip bir derin dondurucu gerekiyor! Uğur Soğutma’nın UED 5170 DT A++ isimli modelini bu nedenle beğendim: Aynı bir buzdolabına benziyor.

Tek kapılı bir buzdolabı düşünün, UED 5170 DT A++ görünüm olarak buna benziyor. İçinde 5 tane şeffaf plastikten sepet var. Bu tasarım oldukça kullanışlı, çünkü içine koyduğunuz besinler daha derli toplu duruyor. Sepetler şeffaf olduğu için, dışarıdan baktığınızda bile içinde ne olduğunu görebiliyorsunuz. Dış kapağı rahatça açılıyor, bazı buzdolaplarında olduğu gibi kapakla güreşmeniz gerekmiyor! Buna rağmen mükemmel bir yalıtımı var. O kadar ki, elektrik kesilse bile derin dondurucu içindekiler 15 saat boyunca çözülmeden durabiliyor. Sık sık elektrik kesilen bir yerde yaşıyorsanız, en çok bu özelliğini beğeneceksiniz.

İçi oldukça geniş. Kullanma kılavuzuna göre, 170 litre iç hacmi var. Büyük boy bir buzdolabının neredeyse yarısı kadar geniş yani. Bir derin dondurucuya göre, oldukça yüksek bir kapasite bu. Kalabalık aileler bile rahatlıkla kullanabilir. Isı kontrol sistemi mekanik ve kapağı açar açmaz ulaşabiliyorsunuz. Ağırlığı ise yalnızca 46 kg. Kendi başınıza bile rahatça bir köşeden diğerine taşıyabilirsiniz. A++ enerji sınıfına ait, yani elektrikten tasarruf edebiliyor, hiç kapatmadan kullanabiliyorsunuz. Açıkçası dikey derin dondurucu istiyorsanız, UED 5170 DTK A++’ın ilk tercihlerinizden biri olmalı. 12 taksitle satın almak için https://satis.ugur.com.tr/item/ued-5170-dtk-a adresini kullanabilirsiniz.  

Bir boomads advertorial içeriğidir.

2 Nisan 2017

AVCI BÖREĞİ (TAVUKLU)


Yeni bir tarifle hepinize merhabalar sevgili arkadaşlarım:) Denedikten sonra derin dondurucunuzda her daim bulundurmak isteyeceğiniz, lezzetine doyamayacağınız ve misafirlerinizin de övgüyle beğeni yorumları yapacağı hatta tarifini isteyeceği tarifimizi hemen geçelim:) Aslında bu börek avcı böreği olarak da geçiyor. Fakat daha çok iç malzemesi kıymalı olarak yapıldığında sanırım daha çok avcı böreği olarak adlandırılıyor. İnstagramdan sonra buyrun bir de blog versiyonuna:) 

İnstagram: @ozlemozbekkaraca

                                                 TAVUKLU GALETA UNLU BÖREK


2 Adet bütün tavuk göğsü ( 2 paket) tavuk göğsünü haşlayıp didikledim. (Tiftik tiftik olacak) Biraz, karabiber ve kırmızı toz biber ilave ettim. Az sıvı yağda minik minik doğradığım çarliston ve kırmızı yağ biberlerini soteledim ve tavuk harcının içine karıştırdım

.
6 adet yufkayı 8 eşit parçaya böldüm. Sigara böreği gibi önce iç harçtan biraz dolgunca koydum ve sardım. Fakat sigara böreği gibi çok ince olmayacak hafif kalınca olacak.( böreğin ucunu su ile yapıştırdım açılmasın diye, yani aşamaları aynı sigara böreği yapar gibi)


Ben derin dondurucum için bayağı bir depoladım😍


Kızartmak için:
Börekleri önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayacaksınız ve yağda kızartacaksınız. Fazla yağını  çekmesi için servis tabağına havlu kağıt sererek alın kızaranları...


Bu boreği dilerseniz yapıp hemen kızartabilirsiniz yada buzluğa atıp yapmadan önce çıkartıp, çözdürüp, kızartabilirsiniz.


Canınız istediğinde yada misafirler için hazır olacak çok lezzetli bir börek. Kahvaltılık için de harika bir alternatif...


Hepinize musmutlu ve afiyetli günler diliyorum değerli takipçilerim... 







Dondurucu için hazırladıklarım. Haşladığımız tavuğun suyunu da tabi ki değerlendiriyoruz. Pilav ve çorbalarda şifa niyetine ve lezzet için kullanıyoruz:) 



30 Eylül 2016

Soğuk Ülkenin Sıcak Tatları: Rus Yemekleri

Rusya; geniş coğrafyası, bünyesinde barındırdığı çok sayıda kültürel ve etnik çeşitlilik nedeniyle sofrasında zengin tatlar sunuyor. Rus yemekleri, farklı lezzetleri keşfetmek isteyenleri fazlasıyla memnun ediyor.


Rus mutfağı; Slav, Tatar, Baltık, Kafkas yemek kültürlerinin zengin bileşimini sergiler. Bu nedenle Rus yemekleri, tüm bu kültürlerin izlerini taşıyan tariflerden oluşur. Rus mutfağı denildiğinde hemen akla gelen kimi tarifler, dünyaca tanınan lezzetler arasında yer alır .

Besleyici Bir Çorba: Borsch

Bol sebzeli bir Rus çorbası olan "borsch" (borç çorbası), sığır veya dana eti, fasulye, mantar, domates, pancar, havuç, patates, soğan ve tabii lahana kullanılarak hazırlanıyor. Rengini pancardan alan çorba, geleneksel olarak üzerine "smetana" adı verilen ekşi krema eklenerek ister soğuk ister sıcak olarak servis ediliyor. Sadece Rusya'nın değil; Ukrayna, Polonya gibi komşu Slav ülkelerinin de ulusal yemeklerinden biri olan "borsch çorbası" besleyici niteliğe sahiptir. Koyu kıvamlı olarak hazırlandığında yemek olarak da yenilebilir.

Bol Çeşnili Bir Meze Tabağı: Zakuski

Rus mutfağı yemekleri arasında özel bir yeri olan "zakuski"ler, içinde somon veya mersin balığı havyarı, haşlanmış yumurta, füme balık, söğüş et, deniz ürünleri, Rus salatası, kızarmış ekmek, kızartma, dolma ve soslar gibi oldukça zengin tatların yer aldığı ordövr tabaklarıdır. Yemeklerden önce aperitif olarak sunulan "zakuski" için Rus meze tabağı da denilebilir. Yemek öncesi leziz birer atıştırmalık olarak hazırlanan "zakuski", Rus votkası eşliğinde ikram edilir.

Rus Usulü Bonfile: Beef Strogonof

Dünya yemek kültüründe popüler bir lezzet olan "beef strogonof"un Rusmutfağına mı yoksa Fransız mutfağına mı ait olduğu, tartışılan bir konudur. Genel kanı ise Rus mutfağı tarifleri içinde yer aldığıdır. Bonfilenin ince şeritler halinde doğranıp soğan, mantar, krema eşliğinde pişirilmesi ve soslandırılması ile hazırlanan "beef strogonof", oldukça özel bir yemektir. Kullanılan yağ, etin marinasyonu için eklenen beyaz şarap, kremanın kıvamı gibi nitelikler, "beef strogonof"un lezzetini doruğa çıkarır.

Farklı Tatlarıyla Rus Mutfağı

Rus mutfağı özellikleri arasında ilk söylenebilecek şey, bu mutfağın sebzeli, etli, hamurlu, deniz ürünlü oldukça zengin menüsüyle dikkat çekmesidir. Sadece kimi tariflere şöyle bir göz gezdirmek bile bunu anlamaya yetiyor. İşte o lezzetler...

Pelmeni: Rus mantısı olarak da bilinen "pelmeni", hazırlanışı itibarı ile geleneksel Türk mantısına benzer yönleri olsa da ekşi krema benzeri soslar eşliğinde sunulması dolayısıyla farklılık gösteriyor.

Piroşki: Bir tür börek olan "piroşki", Rus mutfağının bir başka hamurlu lezzetidir. Poğaçaya benzeyen bu börek, mayalı hamurdan hazırlanıyor ve harcında patates, soğan, kıyma ve lahana gibi katkılar kullanılıyor.

Kuzu Karski: Rus mutfağının sevilen et yemekleri arasındaki "karski", kuzu sırt eti ve böbreğinin dilimlenerek ızgarada pişirilmesinden sonra baharat ve sos eşliğinde servis edilmesiyle hazırlanıyor.

Rus Salatası: En bilinen Rus tatlarının başında gelen bu salata türü, küçük küpler halinde doğranmış patates, havuç, bezelye ve kornişon turşunun yoğurt-mayonez sosu ile karıştırılmasıyla yapılıyor.

Türk ve dünya mutfaklarına ait tarif ve bilgiler için Knorr'un sizin için hazırladığı www.herkessofraya.com adresini ziyaret edebilir; pratik ve birbirinden leziz yemek tariflerinden yararlanabilirsiniz.

20 Ağustos 2016

Terbiyeli Et Haşlama

                                            Terbiyeli Sebzeli Kemikli Et Haşlama
Soğan, havuç ve patatesleri büyük bir tencerede sıvı yağda kavurdum. Kemikli etleri ilave ettim. Bolca suyunu koydum ve tuzunu karabiberini de ekleyip, tencerenin kapağını hafif aralık bırakarak orta ateşte pişmeye bıraktım.
Diğer tarafta tencereye 3 yemek kaşığı un koyup kavurdum. Ayrı bir kasede 4 yemek kaşığı yoğurdu ve yumurta sarısını çırpıp üzerine yemeğimin suyundan bir kaç kepçe yavaşça ilave ederek karıştırdım. Bu karışımı kavurduğum una yavaş yavaş yedire yedire ilave ettim. Eğer topaklanma olursa terbiyeyi blendırdan geçirebilirsiniz. Hazırlamış olduğum terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak yemeğime ilave ettim. Bir süre karıştırıp, biraz daha ocakta kaynamaya bıraktım ve ocağın altını kapattım. Bu arada yemeğinize tercihe göre sarmısak da eklerseniz çok daha lezzetli olacaktır. Pul biber ve limon sıkarak yemenizi tavsiye ederim. Lezzeti ve kıvamı yerinde pratik bir yemek tarifinin daha sonuna geldik :)





24 Temmuz 2016

KARPUZ SUYU!

Doğal İçecek Karpuz Suyu!

Yazın sıcak günlerine doğal soğuk içeceklere alternatif arayanlara buz gibi karpuz suyu tarifimle sizlere merhabalar diyorum:) Benim kızlarım içeceği çok seviyor ve bütün gün gelip gidip meşrubat içiyorlar desem yeridir:) Hal böyle olunca da bende elimden geldiğince doğal içecekler hazırlıyorum evde. İşte bunlarda biride sağlığa faydalı, vitamin deposu olan karpuz suyu. 
Tarif çok basit. Dilimlediğim karpuzları meyve suyu sıkacağından geçirip suyunu elde ettikten sonra bir kez de tel süzgeçten süzdüm ve buzdolabında ki doğal içecekler grubunda yerinde aldı:) Arzu edenler bir miktarda şeker atabilirler içerisine. Ben eklemedim direk kendi şekeri ile, karpuz tatlı olduğu için gerek kalmadı. 
Bir sonra ki paylaşımda görüşmek dileğiyle hoşçakalın:)


Sevgilerimle...

10 Haziran 2016

SODALI POĞAÇA (Biberli - Salçalı - Kaşarlı - Susamlı)




Geçtiğimiz günlerde yapıpta instagram ve facebook hesabımdan paylaştığım  tek hamurdan 3 cesit sodali pogaca tarifini hızla buradan sizlerle de paylasiyorum hanimlar
1-Biberli pogaca 2-Salcali Kasarli Pogaca 3-Susamli Pogaca
Ben karisik yapacagim icin 2 olcu uzerinden yaptim. Size bir olcu uzerinden verecegim. 
Malzemeler: 
1 su bardagi ilik sut
1 su bardagindan iki parmak eksik sivi yag
1 sise soda ( maden suyu)
Bir yemek kasigi instant maya (kuru maya)
1 yumurta ( aki icine, sarisi disina surulecek.
1 tatli kasigi tuz
2 yemek kasigi toz seker
Aldigi kadar un ( hafif ele yapisan yumusak bir hamur olacak, firindan aldigimiz ekmek hamuru kivaminda olacak)
Hazirlanisi:
Un haric tum malzemeleri guzelce karistirin. Ardindan unu azar azar ilave ederek yogurun. Pogaca hamurunu birkac saat mayalanmaya birakarak oda sicakliginda dinlendirin. Dilerseniz tepside de mayalandirabilirsiniz.
Harclar icin
1-Susam
2-Biberli pogaca: Bir miltar sivi yagda ince dogranmis soganlari pembelesene kadar kavurun, kirmizi toz biber ekleyin. Salcayi ekleyip kavurun. Karabiber, kimyon, tuz ve pul biber ekleyip karistirip, ocagi kapatin.
3- Salcali kasarli pogaca: Bir kasede salcayi sulandirin. Tuz, karabiber, kimyon, istediginiz baharati ekleyip karistirin. Ayri bir kaseye kasar rendeleyin. Salcali pogacalarin uzerine serpin.
Mayalanan pogaca hamurundan mandilana buyuklugunde parcalar koparin. Elinizle yuvarlayip yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin. Uzerlerine yumurta sarilarini surun. Ve hazirladiginiz harclardan ayri ayri uzerlerine surun. Ve boylece tek tip hamurdan 3 ayri cesit pogacalariniz olacak.
Onceden isitilmis 190-200 dereceli firinda kontrollu olarak pisirin. Firindan ciktiktan sonra uzerlerine su serpistirip uzerini bezle ortup dinlendirin. Boylece pogacalarinizin uzeri de yumusak olacaktir.
Puf noktasi: Yumurta sarisinin icine de az miktar sivi yag karistirip uzerlerine surerseniz uzeride parlak pogacalariniz olur.
Afiyetler olsun, hayirli ramazanlar diliyorum😍

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...